Η έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη τα τελευταία δυο χρόνια για την προέλευση δυο κλεμμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων και πλήθους ηλεκτρονικών «εγκεφάλων» οχημάτων που είχαν βρεθεί το Νοέμβριο του 2019 σε μια μάντρα ανταλλακτικών σε περιοχή της Χαλκίδας, οδήγησε στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος.

Ο ιδιοκτήτης και ο υπεύθυνος της επιχείρησης ανταλλακτικών είχαν κατηγορηθεί τότε για διακεκριμένες κλοπές, αλλά η έρευνα της Ασφαλείας Χαλκίδας δεν σταμάτησε. Πλέον, αποκαλύφθηκε ότι μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους έκλεβαν οχήματα από περιοχές της Αττικής, τα μετέφεραν σε μια αποθήκη κοντά στη μάντρα που λειτουργούσε ως διαλυτήριο, τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα μηχανικά τους μέρη!

Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2016 και είχε κλέψει 11 οχήματα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές σε τμήματα Ασφαλείας της Αττικής, όπως αποδείχθηκε από την αντιστοιχία των ηλεκτρονικών «εγκεφάλων» που είχαν κατασχεθεί. Μάλιστα, προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των οχημάτων που είχαν βρεθεί στην επιχείρηση το είχε μεταφέρει ο ίδιος εκεί για να αποσυναρμολογηθεί και να πωληθούν τα εξαρτήματά του, καταφέρνοντας να εισπράξει αποζημίωση 15.000 ευρώ από την ασφαλιστική του εταιρεία!

Σε βάρος του ιδιοκτήτη και του υπεύθυνου της επιχείρησης ανταλλακτικών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ και ο ιδιοκτήτης του δήθεν κλεμμένου οχήματος κατηγορείται για απάτη, ψευδή κατάθεση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Πηγή: patrastimes.gr