Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξελέγη την Τρίτη στις αμερικανικές εκλογές στο πολιτειακό Κογκρέσο στη Βόρεια Ντακότα, έναν μήνα αφότου πέθανε από κορονοϊό.

Ο Ντέιβιντ Άνταλ, κτηνοτρόφος και επιχειρηματίας, πέθανε την 5η Οκτωβρίου, σε ηλικία 55 ετών, «έπειτα από σύντομη μάχη με την COVID-19», γνωστοποίησε η οικογένεια του μέσω της σελίδας της εκστρατείας του για μια έδρα στην πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Ήταν δημόσιος λειτουργός για χρόνια και ανυπομονούσε να υπηρετήσει στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας», προστίθεται στην ανάρτηση της οικογένειας.

Ο πρώην πιλότος αυτοκινήτων ράλι κέρδισε στην 8η εκλογική περιφέρεια της Βόρειας Ντακότας την τελευταία κούρσα της ζωής του, με πάνω από το ένα τρίτο των ψήφων (κρίνονταν τέσσερις έδρες, για τις οποίες οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις).

Ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης της αγροτικής και κτηνοτροφικής πολιτείας του αμερικανικού βορρά ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως αντιμετωπίζει το εκλογικό παράδοξο ως εάν να είχε υπάρξει παραίτηση ή συνταξιοδότηση κοινοβουλευτικού, προσθέτοντας πως επαφίεται στους Ρεπουμπλικάνους να ορίσουν ποιος θα καταλάβει την έδρα του.

Μεταθανάτια νίκη υποψηφίου είχε καταγραφεί και στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018. Σε εκείνη την περίπτωση, ο Ντένις Χοφ, πολύ γνωστός ιδιοκτήτης οίκων ανοχής, εξελέγη στο Κογκρέσο της Νεβάδας, κι αυτός με τα χρώματα των Ρεπουμπλικάνων, μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατό του.

Πηγή: patrastimes.gr