«Φουλ» της… παρανομίας έκανε ένα ζευγάρι Ελλήνων που κατοικούν στην Κάλυμνο, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα, αλλά και εκρηκτικές ύλες, ενώ όταν συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσαν και μια μικρή χασισοφυτεία!

Οι άνδρες της Αστυνομίας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει γι’ αυτούς. Κατά την διάρκεια της έρευνας, κατασχέθηκαν 364 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης -πιθανότατα ζελατοδυναμίτιδας- που είναι άγνωστο αν και πού σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν.

Επίσης, βρέθηκαν τέσσερις αρχαίοι αμφορείς που είχαν συλλέξει από ναυάγια πλοίων της αρχαιότητας στην θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, αλλά και τρία δενδρύλλια κάνναβης σε φάση ανάπτυξης, μαζί με σύνεργα θρυμματισμού και καπνίσματος. Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και οι αμφορείς παραδόθηκαν στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθεί η αξία τους.

Ο άνδρας και η σύντροφός του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων και καλλιέργειας ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Πηγή: patrastimes.gr