Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με ρύθμιση 24 – 48 δόσεων ή και επιπλέον ενδεχομένως, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι φόρους 11 δις που σωρεύονται σταδιακά από την περίοδο της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο.

Οι συσκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει και τις αμέσως επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος υφυπουργός επί φορολογικών θεμάτων, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει εκτάκτως για φέτος, αναστολές πληρωμών λόγω κορωνοϊού έως τον Απρίλιο του 2021 και εξόφληση σε έως 24 χαμηλότοκες δόσεις για τακτικούς φόρους (ή 48 και πλέον ενδεχομένως για οφειλές από έκτακτη αιτία) τους οποίους άφησαν ή θα αφήσουν απλήρωτους, από τα τέλη Μαρτίου και μετά, οι περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Κορωνοϊό ή έκλεισαν δια νόμου και δικαιούνται αναστολής.

Με βάση το σχέδιο αυτό, οι φορολογούμενοι θα έχουν δύο επιλογές προγράμματος ρύθμισης, για 12μηνη διάρκεια αποπληρωμής με επιτόκιο 0%-1%, ή και 24μηνης με λήξη πληρωμών το 2023, αλλά και ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο, έως 3% περίπου. Με την προϋπόθεση όμως ότι είχαν περιληφθεί στους ΚΑΔ και ανήκαν στους πληγέντες που κατεγράφησαν στην ΕΡΓΑΝΗ ή στο MyBusinessSupport.

Στο σχέδιο αυτό εξετάζεται να συμπεριληφθούν και όσες άλλες οφειλές τυχόν άφησαν απλήρωτες οι πληττόμενοι φορολογούμενοι.

newmoney.gr

Πηγή: patrastimes.gr