Αντιδρά με επιστολή της προς ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, η παράταξη “Ελεύθεροι Εμπορουπάλληλοι Πάτρας”, στο άνοιγμα των Σούπερ Μάρκετ, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, καλώντας μάλιστα το καταναλωτικό κοινό, να καταργήσει το μέτρο στην πράξη.

Η ανακοίνωση

“Στις 15 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή αποφάσισαν να ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ , μια απόφαση που μας βρίσκει αντίθετους και την καταδικάζουμε Θεωρούμε ότι μέσω αυτής της απόφασης προσπαθούν να περάσουν από την πίσω πόρτα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας , άλλωστε οι τελευταίες πληροφορίες για την προώθηση νομοσχεδίου για λειτουργία όλων των Κυριακών επιβεβαιώνει τους φόβους μας Θεωρούμε απαράδεκτο ότι βάζουν χιλιάδες εργαζόμενους να δουλέψουν και ΚΥΡΙΑΚΗ και να μην τους αφήσουν να βρεθούν έστω μια μέρα ξεκούρασης με τους αγαπημένους τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο ότι ενώ μας λένε να μειώσουμε τις μετακινήσεις με αυτή την απόφαση είναι σαν να μας προκαλούν ακόμη και εκείνη την μέρα να πάμε να συγχρονιστούμε στα σούπερ μάρκετ Θεωρούμε ότι το καταναλωτικό κοινό μπορεί να κάνει τα ψώνια του στις 6 μέρες και να μην ταλαιπωρήσει χιλιάδες εργαζόμενους με την παράλογη απόφαση του ανοίγματος της Κυριακής.

Το άνοιγμα των Κυριακών δεν το θέλουν ούτε οι έμποροι ούτε οι εμποροϋπάλληλοι Πάρτε πίσω αυτήν απόφαση και καλούμε το καταναλωτικό κοινό να μην ψωνίσει Κυριακή και να αφήσει τους εργαζόμενους να ξεκουραστούν μαζί με τους αγαπημένους τους ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδια της για άνοιγμα όλων των κυριακων , θα βρει απέναντι της το σύνολο όλων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των Εμποροϋπαλλήλων.

Πότε ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΤΡΑΣ Επικεφαλής ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΑΚΗΣ”

Πηγή: patrastimes.gr