Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ένας δημόσιος υπάλληλος που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον δυο αδελφών με τους οποίους έχει κτηματικές διαφορές, σε χωριό του Ηρακλείου.

Ο δράστης είχε πάει στον ελαιώνα του πατέρα του, όπου βρέθηκαν οι συγχωριανοί του τους οποίους έχει καταγγείλει για καταπάτηση του χωραφιού του. Ακολούθησε φραστικός διαπληκτισμός, κατά την διάρκεια του οποίου υποστηρίζει ότι τα αδέλφια τον εξύβρισαν και εμβόλισαν το αυτοκίνητο του. Όπως είπε, φοβήθηκε για τη ζωή του και πυροβόλησε δυο φορές εναντίον του οχήματός τους χωρίς ανθρωποκτόνο πρόθεση, με τις σφαίρες να καρφώνονται στο παρμπρίζ και στη «μάσκα».

Μετά την καταγγελία των δυο αδελφών, ο δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη και στο σπίτι του κατασχέθηκε ένα περίστροφο διαμετρήματος 38 χιλιοστών που εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία, ωστόσο τον άφησε ελεύθερο με την σύμφωνη γνώμη του ανακριτή.

Πηγή: patrastimes.gr