Συνεχής η παρουσία των κλιμακίων Ελέγχου του ΣΕΠΕ της Περιφερειακής Δ/νσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας – Ηπείρου και Ιον. Νήσων, στην Πάτρα κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους χώρους εργασίας για την παρακολούθηση της εφαρμογής των προβλεπομένων από τις κανονιστικές πράξεις μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Οι Επιθεωρητές πραγματοποίησαν ελέγχους κυρίως σε εμπορικά καταστήματα, super market με βασικά σημεία ελέγχου την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού, την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την απολύμανση χώρων, τη χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας από όλο το προσωπικό και λοιπά σχετικά μέτρα με την πλειοψηφία των εργοδοτών να τα εφαρμόζουν πιστά.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Αχαίας με σκοπό την προστασία της υγείας των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας, την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων για την προστασία των εργαζομένων και την παρακολούθηση της ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή καταστάσεων που ευνοούν τη διασπορά του SARS COV-2.

Πηγή: patrastimes.gr