Πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχαμε τον Σεπτέμβριο στη χώρα μας, παρά τη δύσκολη κατάσταση του κορωνοϊού.

Πλέον, η Ελλάδα μπαίνει και αυτή στο «παιχνίδι» της ηλεκτροκίνησης και σίγουρα, η εκκίνηση στα τέλη Αυγούστου του προγράμματος επιδότησης που ισχύει για την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάνει τη διαφορά και προσφέρει την ώθηση που απαιτείται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Με βάση λοιπόν τα νέα στοιχεία των πωλήσεων, τον περασμένο μήνα ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα 72 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα νούμερο-ρεκόρ για μηνιαίες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2019 η αύξηση στις πωλήσεις είναι εντυπωσιακή (+620%), αφού τον περσινό αντίστοιχο μήνα είχαν πωληθεί μόλις 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πλέον, η ελληνική αγορά στο 9μηνο έχει φθάσει στις 292 πωλήσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σημειώνοντας αύξηση 92,1% συγκριτικά με τα 152 ηλεκτρικά που είχαν πωληθεί το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Το νούμερο αυτό μπορεί να κατατάσσει χαμηλά τη χώρα μας συγκριτικά με το τι συμβαίνει σε άλλες αγορές (π.χ. στη Γερμανία πωλήθηκαν μόνο το Σεπτέμβριο 21.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα), ωστόσο αν μη τι άλλο η τάση αύξησης των πωλήσεών τους δίνει το στίγμα για το που θα κινηθεί και η δική μας αγορά τα επόμενα χρόνια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αυτά που είναι τα πρώτα σε πωλήσεις στη χώρα μας.

Πηγή: patrastimes.gr