Έτοιμος να συνδράμει τους πληγέντες στη Βηρυτό μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης είναι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Με επιστολή του τόσο στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όσο και στο Υπουργείο Υγείας, ο ΦΣΘ γνωστοποιεί ότι βρίσκεται στη διάθεσή τους για να συμβάλει «με κάθε πρόσφορο τρόπο σε μια ενδεχόμενη αποστολή βοήθειας».

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν συγκλονισμένοι την τραγωδία που έχει συντελεστεί στη Βηρυτό με τους εκατοντάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες εξαιτίας των φονικών εκρήξεων στο λιμάνι της πόλης. Σας γνωρίζουμε ότι τις δύσκολες αυτές στιγμές βρισκόμαστε στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Υπουργείου Υγείας για να συμβάλουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο σε μια ενδεχόμενη αποστολή βοήθειας από μέρους σας στην πληττόμενη περιοχή. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για να στηρίξουμε και να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την ανείπωτη τραγωδία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Όπως, εξάλλου, δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, «ο Σύλλογός μας βρίσκεται πάντα στο πλευρό συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη ξεπερνώντας ακόμη και τα ελληνικά σύνορα. Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στη Βηρυτό και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε κι εμείς στην ανακούφιση των πληγέντων αυτής της τραγωδίας».

Δ. Καλαμαριάς: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες στo Λίβανο

Στο μεταξύ, πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αποσταλεί στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Βηρυτού, αναλαμβάνει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αλληλεγγύης, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και φαρμακευτικό υλικό, όπως γάζες, μάσκες, Betadin και αντισηπτικά. Η ανθωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται από τη Δευτέρα 10/8 έως την Τετάρτη 12/8, από τις 7 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου (Παπανικόλα 18 και Αμισού)

Ο δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει επίσης ότι αύριο Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Αυγούστου και τις ώρες 11.00-13.00 θα συγκεντρώνεται βοήθεια και στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, με τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας Usαr.

«Η δράση αυτή θα αποδείξει για μια ακόμη φορά, ότι οι πολίτες παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, αφουγκράζονται τις κοινωνικές ανάγκες τολμούν να κάνουν πράξη τα συναισθήματά τους, να αναδείξουν για ακόμη μία φορά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς , συμβάλλοντας στην ανακούφιση ανθρώπων που πολύ περνούν δύσκολα από τις συνέπειες της φονικής έκρηξης», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς.

Πηγή: patrastimes.gr