Έκρηξη σημειώθηκε σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ιδιωτική εταιρεία που επικαλείται το δίκτυο Al Jazeera.

Οι πρώτες πληροφορίες από το AP αναφέρουν πως η έκρηξη σημειώθηκε έπειτα από ενεργοποίηση θαλάσσιας νάρκης που ήταν τοποθετημένη νότια της Ερυθράς Θάλασσας. Η έκρηξη έπληξε το πλοίο MT Agrari, ελληνικών συμφερόντων με σημαία της Μάλτας, στα ανοικτά των ακτών του Al Shuqaiq.

Επτά Έλληνες συμπεριλαμβανομένου και του πλοιάρχου, βρίσκονται ανάμεσα στο πλήρωμα του τάνκερ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο παραμένει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας το πόρισμα της διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που μάχεται στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι δήλωσε ότι ένα εμπορικό σκάφος υπέστη μικρές ζημιές από «θραύσματα» λόγω μιας αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabiya.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η απόπειρα επίθεσης πραγματοποιήθηκε από τους Χούθι της Υεμένης χρησιμοποιώντας ένα σκάφος με εκρηκτικά.

Οι δυνάμεις του συνασπισμού αναφέρουν πως παρεμπόδισαν με επιτυχία το σκάφος, αλλά κατάφερε να πλήξει το πλοίο κατά τη διαδικασία.

Μια δήλωση από τους χειριστές του Agrari, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων The Associated Press, ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

Πηγή: patrastimes.gr