Σταθερά σε μέτριους ρυθμούς κινείται η εμβολιαστική διαδικασία στα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας και της Αχαΐας, με αυτούς να έχουν ανέβει σε σύγκριση με τις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί μια τέτοια άνοδος που να διαγράφει νέους ορίζοντες για τη συνέχεια, στην προσπάθεια για το κτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης ο μέσος όρος των εμβολίων που γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα της Αχαΐας, σε ημερήσια βάση δεν ξεπερνούν τα 900.

Κινούνται μεταξύ των 800 και των 880. Για παράδειγμα την Δευτέρα στις 27 του μήνα τα εμβόλια που έγιναν ήταν 875. Από αυτά τα 295 αφορούσαν την πρώτη δόση και τα υπόλοιπα την δεύτερη δόση.

Τι δείχνει το στοιχείο αυτό; Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου που είναι ανεμβολίαστο παραμένει χωρίς να έχει κάνει το εμβόλιο, δείχνοντας μία επιμονή στην στάση που έχει από την αρχή της όλης διαδικασίας.

Θυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα ο καθηγητής και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου στην Αχαΐα τονίζοντας ξεκάθαρα ότι θα πρέπει η περιοχή να αυξήσει τους εμβολιασμούς της.

Στην ίδια ομιλία υπογράμμισε μάλιστα ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι αναγκαία. Όμως τα μηνύματα που έρχονται από την τοπική κοινωνία για το θέμα της τρίτης δόσης δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν τα ζητήματα αυτά από κοντά.

Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, ακόμα και των ηλικιωμένων που έχουν κάνει τις δύο δόσεις και είχαν δείξει μεγάλη διάθεση και προθυμία πριν από μήνες για να εμβολιαστούν, πλέον το σκέφτονται και θα είναι μάλλον αρνητικοί με μία τέτοια εξέλιξη.

Σημειώνουμε ότι το τείχος της ανοσίας στην Αχαΐα παραμένει κάτω από το 50%. Το σύνολο των εμβολίων που έχουν γίνει είναι πάνω από 327.000, εκ των οποίων τα 174.000 αφορούν την πρώτη δόση και τα 163.000 έχουν να κάνουν με τη δεύτερη δόση.

Πηγή: patrastimes.gr