Αντιδράσεις και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η ανακοίνωση ότι σε πρώτη φάση στην Ελλάδα έφθασαν μόνο 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού. Η ανακοίνωση προκάλεσε πλήθος σχολίων στα social media από τους γνωστούς αγνώστους, που βρήκαν ευκαιρία να χλευάσουν την εκστρατεία κατά του κορονοϊού και την ετοιμότητα της Ευρώπης να ανταποκριθεί με επάρκεια στην πανδημία.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη δόση των 9.750 δόσεων, είναι η πρώτη συμβολική δόση που έστειλε η Pfizer και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες δόσεις, όπως έχει προγραμματίσει η Κομισιόν. Αυτή η πρώτη συμβολική δόση, ήταν παρόμοια με όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, πχ την Ιταλία, ενώ όπως δήλωσε και πρόσφατα ο Αλμπερτ Μπουρλά, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει η κανονική ροή των δόσεων των εμβολίων.

Στην Ελλάδα, δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της Pfizer, θα φθάσουν περίπου 90 με 100 χιλιάδες δόσεις μέσα στον Δεκέμβριο. Στην συνέχεια θα αυξηθεί η παραγωγή και η δυνατότητα παράδοσης με συνέπεια η επόμενη δόση να είναι της τάξης των 2 η 1,9 εκατομμυρίων δόσεις, από τα 200 εκατομμύρια που έχει να παραλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση η αποστολή θα γίνεται ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη και θα γίνεται αναλογικά με τον πληθυσμό.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που έχει αναλάβει τον συντονισμό της καμπάνιας για τον εμβολιασμό, προσέθεσε ότι μέχρι το τέλος του Μαρτίου, θα έχουμε παραλάβει από την Pfizer/BioNTech, συνολικά 1.465.000 δόσεις του εμβολίου.

Πηγή: patrastimes.gr