Ένα δικαστικό θρίλερ Χολιγουντιανής «κοπής»  με ευρωπαϊκή σφραγίδα που παραπέμπει σε μία τολμηρή η ιστορική καταγγελία «γεμάτη ανατροπές», παίρνει από την Τρίτη 13 Ιουλίου τη «σκυτάλη» των προβολών στην ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Τίτλος της ταινίας,  η οποία θα προβληθεί στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, «Υπόθεση Κολλίνι» – (The Collini Case).  Πρόκειται για ένα καθηλωτικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο best seller του Φέρντιναντ βον Σίραχ.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης Μάρκο Κροϊζπάιντνερ, προσεγγίζει την ιστορία μέσα από τρεις χρονικότητες, η μία αφορά στο  παρόν και οι  άλλες δύο παρελθούσες εποχές με σκοπό να αναζητήσει τις βαθύτερες αιτίες της δικαστικής ιστορίας, τα κίνητρα και τις ακριβείς σχέσεις μεταξύ των ηρώων. Δεν είναι τόσο ένα δικαστικό δράμα παρά μια ιστορία μυστηρίου ως προς την αφηγηματική φόρμα την οποία επιλέγει.

Οι ερμηνείες είναι η ραχοκοκαλιά της ταινίας καθώς δίνουν ρυθμό στην πλοκή και βάθος στους ήρωες.

Η ταινία

Το 2001, ο Φαμπρίτσιο Κολίνι, Ιταλός που ζει χρόνια στη Γερμανία, δολοφονεί εν ψυχρώ τον πλούσιο επιχειρηματία Χανς Μέγιερ. Παραδίδεται, αλλά αρνείται να μιλήσει σε οποιονδήποτε, ακόμα και στον διορισμένο νεαρό δικηγόρο του Κάσπαρ Λέινεν. Ο τελευταίος, γνωστός του Μέγιερ και ερωτευμένος με την κόρη του, αρχίζει να αναζητά το κίνητρο του Κολίνι, επιστρέφοντας σε ένα παρελθόν γεμάτο σκοτεινά μυστικά. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει  ότι ο άνδρας που υπερασπίζεται, εμπλέκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα νομικά σκάνδαλα της Γερμανίας.

Σκηνοθεσία Μάρκο Κροϊζπάιντνερ με τους: Φράνκο Νέρο, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ελίας Μπάρεκ

Η ταινία – είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών – θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Κάτω Καστρίτσι (προαύλιο νηπιαγωγείου) και την Κυριακή 18 Ιουλίου στο σταθμό του ΟΣΕ στα Βραχνέϊκα .

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των θεατών, η είσοδος στους χώρους προβολών αρχίζει από τις 8.30 και με παραλαβή αριθμημένων καρτών.

Πηγή: patrastimes.gr