Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή  διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζει ότι από 11.2020 και μέχρι νεοτέρας η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού. Στο πλαίσιο αυτό η εξυπηρέτηση  πολιτών – κοινού θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά (2613615-400) ή μέσω ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου ([email protected]) .

Σε περίπτωση που απαιτείται φυσική παρουσία  απευθύνεστε αρχικά και πριν την επίσκεψή σας στο Λιμενικό Κατάστημα, τηλεφωνικά  προκειμένου εξυπηρετηθείτε από το αρμόδιο γραφείο σε προκαθορισμένη ημέρα/ώρα.

 1. 2. Κατόπιν σχετικής διαταγής της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ,  γνωρίζεται ότι μέχρι την έκτη πρωινή της 30-11-2020, αναστέλλονται οι εξετάσεις για απόκτηση:
 • Άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους.
 • Άδειας χειριστή πηδαλιούχου
 • Άδειας ναυαγοσώστη
 • Βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για το επάγγελμα του δύτη
 1. 3. Για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν επιτρέπεται η λειτουργία:
 • Των σχολών εκπαίδευσης υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών • Των σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης
 • Των επιχειρήσεων καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής
 • Των επιχειρήσεων θαλασσίων μέσων αναψυχής
 1. Η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας απαγορεύεται από οπουδήποτε και με  οποιοδήποτε μέσο.
 2. 5. Η διενέργεια καταδύσεων αναψυχής δεν επιτρέπεται. 

Νότιος (Νέος) Λιμένας Πάτρας, τηλ.: 2613-615400, 2613-615403, fax: 2613615421 ,

 1. Η κολύμβηση ως άσκηση και η διενέργεια μόνο μη μηχανοκίνητων ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής (πχ. κανό, καγιάκ, ιστιοσανίδα κλπ, όπως ορίζονται στον  ΓΚΛ 20 (444 Β΄/1999) επιτρέπονται. 
 2. Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την  αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης  κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν κατά  την είσοδό τους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  απευθύνονται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας στο τηλ. 2613-615400 ή να αποστέλλουν  σχετικό mail στο [email protected] .

Πηγή: patrastimes.gr