Ο 18χρονος Όλιβερ Ντάεμεν πρόκειται να γίνει ο νεότερος άνθρωπος που θα έχει πετάξει ποτέ στο διάστημα, καθώς θα βρίσκεται στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της Blue Horizon.

Η αποστολή της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος αναμένεται να λάβει χώρα στις 20 Ιουλίου, με τον ιδιοκτήτη της Amazon να ταξιδεύει και ο ίδιος εκτός πλανητικών συνόρων.

Ο Όλιβερ Ντάεμεν κατάφερε να «τρυπώσει» στην πολυαναμενόμενη πτήση την τελευταία στιγμή, παίρνοντας τη θέση του ανώνυμου νικητή μίας δημοπρασίας για συμμετοχή στη διαστημική αποστολή του πλουσιότερου άνθρωπου στον πλανήτη, ο οποίος είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο του έναντι του αστρονομικού ποσού των 28 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ανακοίνωσε η Blue Horizon, το πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις του νικητή της δημοπρασίας δεν θα του επιτρέψουν τελικά να λάβει μέρος στην ιστορική αποστολή.

Ο νεαρός επιβάτης του «Νέου Σέπαρντ» (του διαστημόπλοιου της Blue Horizon που θα εκτελέσει την αποστολή της 20ης Ιουλίου) είναι γιός του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Somerset Capital Partners CEO, Τζόες Ντάεμεν. Ο τελευταίος είχε ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο του για τη δεύτερη επανδρωμένη πτήση της Blue Horizon στο διάστημα, όμως η απόσυρση του ανώνυμου επιβάτη από την πρώτη πτήση τον «επιβίβασε» σε αυτήν. Αντί λοιπόν να ταξιδέψει ο ίδιος στο διάστημα, παραχώρησε τη θέση του στον 18χρονο γιο του, ο οποίος είναι φοιτητής φυσικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διαστημικής εταιρείας, η συμμετοχή του νεαρού Όλιβερ στην πτήση θα εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής του, καθώς ο έφηβος «μαγευόταν από το διάστημα, το φεγγάρι και τους πυραύλους από τότε που ήταν μόλις τεσσάρων χρονών».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην πτήση του Τζεφ Μπέζος δεν θα βρίσκεται μόνο ο νεότερος άνθρωπος που θα έχει πετάξει ποτέ στο διάστημα αλλά και ο μεγαλύτερος. Μαζί με τον ιδιοκτήτη της Amazon, τον αδερφό του Μαρκ και τον νεαρό Όλιβερ θα πετάξει και η 82χρονη αεροπόρος Μαίρη Γουάλας «Γουάλι» Φανκ, η οποία θα έχει την τιμή να γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει βγει ποτέ «εκεί έξω».

Πηγή: patrastimes.gr