Σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο καλούνται να πληρώσουν φέτος περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να εκδοθούν 7,35 εκατομμύρια εκκαθαριστικά σημειώματα από τα οποία τα περίπου 60.000 αφορούν τον ΕΝΦΙΑ νομικών προσώπων και τα υπόλοιπα 7,2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα – ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σε ότι αφορά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή που θα γίνει αφορά στις δόσεις. Ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο 2021. Για την εφάπαξ εξόφληση δεν προσφέρεται κάποια έκπτωση.

Πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και πολύτεκνοι, θα έχουν μείωση φόρου 50% ή και πλήρη απαλλαγή στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν.
Επίσης, για όσους έχουν ημιτελή κτίσματα η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι 60% ενώ αποθήκες και γκαράζ έχουν χαμηλό συντελεστή φορολογίας.

Η ανάρτηση στο taxisnet των φετινών εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ είναι ζήτημα ημερών. Τα τελευταία 24ωρα το σύστημα υποβολής δηλώσεων φόρου ακινήτων, του γνωστού Ε9 παρέμεινε κλειστό προκειμένου να πραγματοποιηθεί η φετινή εκκαθάριση και να αναρτηθούν στη συνέχεια τα σχετικά σημειώματα.

Πηγή: patrastimes.gr