Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank Σημαντική Στήριξη για την Νέα Τραπεζική Στρατηγική

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank Σημαντική Στήριξη για την Νέα Τραπεζική Στρατηγική

Η εκταμίευση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, συνολικού ύψους 735 εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Οι μέτοχοι της τράπεζας ενέκριναν συγκεκριμένα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 672,1 εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος των παλαιών μετόχων, μέσω καταβολής μετρητών και άσκησης warrants για 62,9 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία Μετόχων μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest Holding LTD, η οποία έχει επικυρωθεί από τη Βουλή. Η Τράπεζα στοχεύει να έχει ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως το τέλος Οκτωβρίου και να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών από τα warrants τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε μία αντιστροφή μετοχών (reverse split), με αποτέλεσμα οι 53 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας να γίνουν 530.000, αυξάνοντας την ονομαστική αξία των υπαρχουσών κοινών μετοχών από 0,05 ευρώ σε 5,00 ευρώ, και μειώνοντας ταυτόχρονα τον συνολικό αριθμό των κοινών μετοχών της Τράπεζας με τη συνένωση εκατό μετοχών σε μία.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank, Γιάννης Ζογραφάκης, απευθυνόμενος στους μετόχους, δήλωσε ότι «η νομική συγχώνευση της Attica Bank με την Pancreta έχει ολοκληρωθεί και οι ομάδες των δύο τραπεζών εργάζονται εντατικά για την επιχειρησιακή συγχώνευση. Για να δημιουργήσουμε την νέα, ενιαία και δυνατή τράπεζα που επιθυμούμε, είναι απαραίτητη η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 735 εκατομμυρίων ευρώ».

Η Γενική Διευθύντρια της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, τόνισε ότι «όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Τράπεζας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Με βάση τη Συμφωνία Μετόχων, μπορούμε να προχωρήσουμε στην απαραίτητη κεφαλαιακή ενίσχυση με βεβαιότητα κάλυψης, διασφαλίζοντας την πλήρη υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού μας σχεδίου».

Εντός του έτους, η Τράπεζα θα επιδιώξει να ολοκληρώσει την απόσυρση των Μη Εξυπηρετούμενων Εκθέσεων (NPEs) μέσω του προγράμματος «Hercules III», ώστε να είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη και υγιής έως το τέλος του 2024.

Πηγή: naftemporiki.gr