Ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών με Κύριους Πρωταγωνιστές τις Μετοχές Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών με Κύριους Πρωταγωνιστές τις Μετοχές Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Η εβδομάδα αυτή φαίνεται να έχει ευνοήσει την αγορά μετοχών στην Αθήνα, καθώς οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν καταφέρει να ενισχύσουν την επενδυτική διάθεση. Σημαντική είναι η αναφορά για την PPC, η οποία είναι από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές των ημερών, επαναφέροντας την τιμή της πάνω από 12 ευρώ και πλησιάζοντας τα φετινά ανώτατα επίπεδα των 12.5 ευρώ. Η εβδομαδιαία της μεταβολή εκτιμώντας στο +4.3% έχει φτάσει την αποτίμηση κοντά στα 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξιοσημείωτη είναι και η ανάκαμψή της Autohellas, η οποία ενισχύθηκε κατά 6.6% φθάνοντας τα 11 ευρώ, επιχειρώντας να απομακρυνθεί από τα πρόσφατα χαμηλά των 10.3 ευρώ. Η Alpha Bank, με πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδρίες, φαίνεται να ανακτά τον ρυθμό της, καταγράφοντας +4.7% και επιστρέφοντας πάνω από 1.5 ευρώ, αν και παραμένει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες.

Στον ίδιο κλάδο, η μετοχή της Πειραιώς καταγράφει συνολική αύξηση 4.3%, παρόλα αυτά χρειάζεται περισσότερη ώθηση για να ξεπεράσει την ισχυρή αντίσταση των 4 ευρώ. Σχετικά με τη Eurobank, οι εβδομαδιαίες της κερδές ανέρχονται στο 3.4%.

Επιπλέον, μια ειδική αναφορά αξίζει στην Aegean Airlines, που είχε βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 12 μηνών (10 ευρώ). Η εβδομαδιαία αύξηση της τάξεως του +5.1% αποτελεί καλή αφετηρία για την εισηγμένη εταιρεία ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Επιπλέον, κέρδη της τάξεως του 3%-3.5% έχουν σημειωθεί και από τις μετοχές των Metlen, ELVALHALCOR και Coca-Cola.

Συνολικά, αν και το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει μακριά από τα πρόσφατα υψηλά του, οι εβδομαδιαίες κερδές μπορούν να θεωρηθούν ως ένα θετικό σημάδι στο κλίμα των επενδυτών.

Πηγή: naftemporiki.gr