Αναβάθμιση Συστήματος Άξονα σε Πλοίο Suezmax στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Αναβάθμιση Συστήματος Άξονα σε Πλοίο Suezmax στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η επιτυχής ολοκλήρωση της αποκατάστασης του άξονα σε ένα Suezmax τύπου τάνκερ, μήκους 274,2 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων, χωρητικότητας 150.000 τόνων, πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η ειδική εργασία επισκευής ανέλαβαν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς το πλοίο έφτασε με αδυναμία περιστροφής του τελικού άξονα στον προωθητήρα. Η αποκατάσταση περιλάμβανε την αποσυναρμολόγηση του προωθητήρα, του κατεστραμμένου (μη χρησιμοποιήσιμου) τελικού άξονα, του ενδιάμεσου άξονα, καθώς και της φούσκας του άξονα του προωθητήρα. Στη συνέχεια, ο προωθητής προσαρμόστηκε σε νέο τελικό άξονα (blue-fit), ευθυγράμμιση της νέας φούσκας του προωθητήρα και repositioning του συστήματος άξονα.

Το πλοίο Suezmax είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να φιλοξενηθεί σε δεξαμενή στην Ελλάδα και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι τα μοναδικά ναυπηγεία που μπορούν να πραγματοποιούν τέτοιες επισκευές, λόγω του μεγέθους της Δεξαμενής Νο.4 (335 x 54 μέτρα), του εξειδικευμένου προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους.

Η ολοκλήρωση αυτού του μοναδικού και σύνθετου έργου επιτεύχθηκε αποκλειστικά από το προσωπικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με πιστοποίηση από τον κατασκευαστή του συστήματος άξονα. “Η ειδική γνώση και η αφοσίωση των μηχανικών και του τεχνικού προσωπικού διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του έργου και επιβεβαίωσαν την εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τα ειδικά έργα που έχουν undertaken” σημείωσε η εταιρεία.

“Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του απαιτητικού έργου επιβεβαιώνει τη θέση ηγεσίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ ενισχύει τη δέσμευσή τους για αριστεία και ποιότητα,” τόνισε η εταιρεία.

Πηγή: naftemporiki.gr