Δέσμευση της METLEN Energy & Metals για είσοδο στο Λονδίνο και προοπτικές ανάπτυξης στην ενέργεια

Δέσμευση της METLEN Energy & Metals για είσοδο στο Λονδίνο και προοπτικές ανάπτυξης στην ενέργεια

Η METLEN Energy & Metals σκοπεύει να υποβάλλει αίτηση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μέχρι το τέλος του έτους, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να αναμένεται πιθανότατα μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Όσον αφορά τις τιμές ενέργειας, τόνισε ότι αυτές παραμένουν υψηλές στην Ευρώπη για πάνω από τρία χρόνια, με την τιμή του φυσικού αερίου να έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2021. Η κατάσταση αυτή είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς, αν και υπάρχει μια σημαντική ποσότητα ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ), οι απαραίτητες επενδύσεις στα δίκτυα δεν έχουν γίνει, δημιουργώντας πιέσεις στην ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, τόνισε ότι η METLEN έχει ήδη διπλασιάσει το μέγεθός της τα τελευταία χρόνια, κυρίως μέσω οργανικής ανάπτυξης, και στόχος είναι η συνέχιση αυτής της πορείας, τόσο μέσω αυτής όσο και μέσω εξαγορών. Η εταιρεία είναι απολύτως υγιής και εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Σχετικά με την πρόσφατη αναφορά του Ντράγκι για την ενέργεια, υπογράμμισε ότι οι προτάσεις που περιλαμβάνει είναι εξαιρετικές για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η ΕΕ δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει αυτού του είδους τα μέτρα, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε μια πολιτική ένωση. Επομένως, οι προτάσεις όπως αυτή του Ντράγκι είναι μη πρακτικές ή θα απαιτήσουν πολλά χρόνια για να υλοποιηθούν, ενώ χαρακτήρισε το σχέδιο του Ντράγκι «υπερβολικά φιλόδοξο» και εξέφρασε την απαισιοδοξία του σχετικά με την εφαρμογή του.

Πηγή: naftemporiki.gr