Δημιουργία Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ινδίας Ελλάδας Κύπρου από Eurobank και ICC

Δημιουργία Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ινδίας Ελλάδας Κύπρου από Eurobank και ICC

Στην πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Eurobank και του Ινδικού Επιμελητηρίου (ICC) με στόχο την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου (IGC). Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς και τις στρατηγικές συνεργασίες μεταξύ των χωρών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να λειτουργήσουν ως στρατηγικά σημεία εισόδου στην ΕΕ για τις ινδικές επιχειρήσεις και επενδυτές. Επιπλέον, τόνισε τα μοναδικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως κέντρο τεχνολογίας και έρευνας, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η διαφοροποιημένη οικονομία της Ελλάδας.

Ο πρέσβης της Ινδίας, κ. Σρι Ρουντρέντρα Τάντον, επισήμανε ότι το Μνημόνιο περιλαμβάνει πιθανές συνέργειες με τον οικονομικό διάδρομο IMEC – Ινδία-Μέση Ανατολή-Ευρώπη, της οποίας η απόφαση υπήρξε εφαλτήριο για τη συζήτηση στην πρόσφατη σύνοδο G20 στην Ινδία και υποστηρίχθηκε στη σύνοδο G7 στην Ιταλία.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία με το ICC αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών του Eurobank Group για την ενίσχυση της οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ Ινδίας, Ελλάδας και Κύπρου. Μελλοντικά, η Eurobank προγραμματίζει τη δημιουργία Γραφείου Αντιπροσωπείας στη Μουμπάι, μετά την έγκριση των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων.

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο IGC, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ICC, Αμέγια Πραμπού, θα είναι μια πρωτοβουλία που θα θέσει τα θεμέλια για ισχυρές επιχειρηματικές επαφές και στρατηγικές συνεργασίες μεταξύ των τριών χωρών.

Πηγή: naftemporiki.gr