Ελπιδοφόρα προοπτική και στρατηγικές ανάπτυξης για την εταιρεία AS στην αγορά παιχνιδιών

Ελπιδοφόρα προοπτική και στρατηγικές ανάπτυξης για την εταιρεία AS στην αγορά παιχνιδιών

Η AS Company αντιμετώπισε προκλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, με την κατανάλωση να μειώνεται και τον πληθωρισμό να διατηρείται υψηλός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου κατά 3,2% (11,5 εκατομμύρια ευρώ από 11,9 εκατομμύρια ευρώ) και του καθαρού κέρδους κατά 8,3% (1,5 εκατομμύρια ευρώ από 1,6 εκατομμύρια ευρώ). Παρ’ όλα αυτά, ο Efstratios Andreadis, ο οποίος είναι ενεργός στην αγορά παιχνιδιών από το 1990, παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας του.

Η στρατηγική του περιλαμβάνει σημαντική οργανική ανάπτυξη στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, όπου σε συνεργασία με την Jumbo, πιστεύει ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερα κέρδη με βάση τις σταθερά υψηλές ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει η αγορά. Εκτός από τη Ρουμανία, η εταιρεία επενδύει στην κατηγορία προϊόντων για βρέφη, με την απόκτηση των Chicco, Boppy, Bebe Comfort και Safety First, αναμένοντας θετικές επιπτώσεις από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βελτίωση της κερδοφορίας κατά +5% σε ετήσια βάση.

Ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος έχει υποδείξει ότι είναι πιθανή μια νέα απόκτηση τους επόμενους μήνες, ενώ η προσοχή επικεντρώνεται και σε προϊόντα για ενήλικες, λόγω της χαμηλής γεννητικότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, μέσω της προσφοράς προϊόντων με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, καθώς και στην αύξηση του τζίρου στα 50 εκατομμύρια ευρώ σε πενταετία (28,7 εκατομμύρια ευρώ το 2023).

Η εταιρεία συνεχίζει παράλληλα να διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό της, επενδύοντας σε τουριστικά ακίνητα, κυρίως στην Κρήτη. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό δανεισμό, διαθέτει υψηλές χρηματοροές και ικανοποιητικές αποδόσεις μερισμάτων (>4%).

Οι θετικές προοπτικές της AS Company αντικατοπτρίζονται και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η μετοχή έχει καταγραφεί αύξηση 15% σε 9 μήνες και 23% σε 12 μήνες, αν και σημειώνει πτώση 10% σε σχέση με τα 17χρονα υψηλά των 3,1 ευρώ. Η τρέχουσα αποτίμηση των 36 εκατομμυρίων ευρώ θεωρείται αρκετά «φτηνή», δεδομένου ότι ο λόγος P/E είναι 8x και ο λόγος P/BV είναι κάτω από 1x.

Πηγή: naftemporiki.gr