Επιχειρηματικές και Καινοτόμες Ορίζουσες στην 88η ΔΕΘ

Επιχειρηματικές και Καινοτόμες Ορίζουσες στην 88η ΔΕΘ

Η “Naftemporiki” παρευρέθηκε στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (TIF), εστιάζοντας στις απόψεις και τις προτάσεις established και emerging επιχειρήσεων που συμμετείχαν. Οι ηγέτες των εταιρειών από διάφορους τομείς ανέφεραν τις εξελίξεις στις επιχειρήσεις τους και αναφέρθηκαν στη σύγχρονη οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της JTI Ελλάδας, Μίνως Διακάκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις 10 χώρες που λάνσαραν το νέο προϊόν Ploom, το οποίο θεωρείται ότι έχει μειωμένο κίνδυνο. Η JTI έχει επενδύσει 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε διεθνές επίπεδο και συνεχίζει την ανάπτυξή της μέσω παραδοσιακών και ψηφιακών καναλιών πώλησης. Σημαντική είναι η προσοχή της εταιρείας και στη βιώσιμη ανάπτυξη, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η Πάπαστρατος έχει παρουσία στην TIF για 7η συνεχή χρονιά, προβάλλοντας εταιρικά προγράμματα που επικεντρώνονται στη δημόσια υγεία, την κοινωνία και την απασχόληση. Ο Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της Πάπαστρατος, Θεμιστοκλής Χασιώτης, εστίασε στη μάχη κατά του παράνομου εμπορίου τσιγάρων, το οποίο ανήλθε στο 23,7% της συνολικής κατανάλωσης το 2023.

Η Σόνια Μουσαβέρη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Bayer Hellas, ανακοίνωσε ότι η Bayer προγραμματίζει νέες πρωτοβουλίες την άνοιξη του 2025 για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, σκοπεύοντας να ενισχύσει το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Μέσω αυτόνομων προγραμμάτων, έχουν αναπτυχθεί καινοτόμα προϊόντα από ελληνικές εταιρείες και πανεπιστήμια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Mobility, Δίμος Σαπίδης, τόνισε την ανάγκη για αυτοματοποίηση των κτιρίων, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και την αειφορία πληροφορικών υποδομών, με κύριο στόχο τη βελτίωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της Γερμανο-Ελληνικής Επιμελητηρίου, Βασίλης Γκουνάρης, σημείωσε την εορταστική χρονιά για την Επιμελητήριο, με την Γερμανία να είναι η τιμώμενη χώρα στην TIF. Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας ξεπερνούν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και των γερμανικών επενδύσεων στη χώρα.

Πηγή: naftemporiki.gr