Η Επιτυχία της Ψηφιακής Εργασιακής Κάρτας και η Αύξηση των Υπερωριών στην Ελλάδα

Η Επιτυχία της Ψηφιακής Εργασιακής Κάρτας και η Αύξηση των Υπερωριών στην Ελλάδα

Η εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας έχει αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα ικανοποιητική, με βάση στοιχεία που δείχνουν αύξηση στις δηλωμένες υπερωρίες σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ειδικότερα, τα σούπερ μάρκετ αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα του συστήματος “ERGANI”, έχει καταγραφεί αύξηση της τάξης του +61,2% στις δηλωμένες υπερωρίες από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου μέχρι το τέλος του 2023.

Αυτή τη στιγμή, 73,000 επιχειρήσεις με 750,000 εργαζομένους, που προέρχονται από τομείς όπως οι τράπεζες, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι εταιρείες παροχής ασφαλείας, οι δημόσιοι φορείς, η βιομηχανία και το λιανεμπόριο, έχουν υιοθετήσει πλήρως την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η χρήση της επεκτάθηκε πρόσφατα σε πιλοτικό επίπεδο στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης, με στόχο να εφαρμοστεί πλήρως από 1η Μαρτίου 2025.

Εκτιμάται ότι περίπου 1,500,000 εργαζόμενοι στους μεγαλύτερους τομείς της εγχώριας οικονομίας θα χρησιμοποιούν την Ψηφιακή Κάρτα για να καταγράφουν την είσοδο και έξοδό τους από τον χώρο εργασίας, διευκολύνοντας την ακριβή καταγραφή του χρόνου φυσικής παρουσίας τους. Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους τύπους επιχειρήσεων.

Πηγή: newsbomb.gr