Η Επιτυχία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στην Καταγραφή Υπερωριών

Η Επιτυχία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στην Καταγραφή Υπερωριών

Η εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας έχει κριθεί ιδιαιτέρως ικανοποιητική, με βάση τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των δηλωθέντων υπερωριών σε σύγκριση με το παρελθόν. Συγκεκριμένα, παρατηρείται αύξηση +61,2% στις δηλωμένες υπερωρίες από την έναρξη της εφαρμογής μέχρι το τέλος του 2023, όπως καταδεικνύει το σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”.

Έχουν ήδη υιοθετήσει την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας 73.000 επιχειρήσεις με 750.000 εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, μεγάλων σούπερ μάρκετ, ασφαλιστικών εταιρειών, εταιρειών ασφαλείας, δημόσιων φορέων, βιομηχανίας και λιανικού εμπορίου. Πρόσφατα, η χρήση της επεκτάθηκε πιλοτικά στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης, με πλήρη εφαρμογή που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου 2025.

Στο μεταξύ, περίπου 1.500.000 εργαζόμενοι στους μεγαλύτερους τομείς της εγχώριας οικονομίας αναμένεται να χρησιμοποιούν την Ψηφιακή Κάρτα κατά την είσοδό τους και έξοδο από τον χώρο εργασίας τους, καταγράφοντας ακριβώς τον χρόνο φυσικής τους παρουσίας. Αναμένονται και σταδιακές επεκτάσεις της μέτρου σε όλες τις επιχειρήσεις.

Πηγή: newsbomb.gr