Η Υπερτουρισμός και οι Νέες Προορισμοί στο Επίκεντρο του 8ου Φόρουμ Θαλάσσιου Τουρισμού Posidonia

Η Υπερτουρισμός και οι Νέες Προορισμοί στο Επίκεντρο του 8ου Φόρουμ Θαλάσσιου Τουρισμού Posidonia

Η διοργάνωση του 8ου Φόρουμ Θαλάσσιου Τουρισμού Posidonia, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2025, αναμένεται να επικεντρωθεί στο ζήτημα του υβριδικού τουρισμού και της προώθησης νέων προορισμών, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου. Η εκδήλωση αυτή, η πιο σημαντική στον τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο νησί της Κρήτης, συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Creta Maris Resort, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Ηράκλειο.

Ειδικότερα, ο λιμένας του Ηρακλείου, που είναι ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης, προβλέπεται να δει αύξηση 20% στον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας φέτος, ενώ και το 2025 αναμένεται να είναι μια εξίσου δυναμική χρονιά. Δεδομένου ότι οι Πειραιάς, Σαντορίνη και Μύκονος συνιστούν σχεδόν το 60% όλων των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας στην Ελλάδα, η ανάγκη για νέα δημοφιλή λιμάνια και προορισμούς θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Οι προγραμματισμένες θεματολογίες για τη διεξαγωγή του φόρουμ περιλαμβάνουν τη βιωσιμότητα, το μάρκετινγκ τουριστικών προϊόντων, την εμπειρία των επισκεπτών, καθώς και τη διαχείριση και υποδομή των λιμένων. Παράλληλα, θα επισημανθούν οι προκλήσεις του υπερτουρισμού και θα εξεταστούν στρατηγικές για την ενσωμάτωσή τους σε προγράμματα κρουαζιέρας στο μέλλον.

Σημαντική θα είναι η συμμετοχή εκπροσώπων της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας καθώς και φορέων όπως ο Διεθνής Σύνδεσμος Κρουαζιέρας (CLIA) και η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου (MedCruise). Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε λύσεις που θα ανακουφίσουν τους ήδη επιβαρυμένους λιμένες και θα προάγουν τον διάλογο για βιώσιμες τουριστικές πρακτικές, επισημαίνοντας την ανάγκη για νέους αναδυόμενους προορισμούς.

“Η διερεύνηση της αποτελεσματικής κατανομής των θέσεων ελλιμενισμού και η διαχείριση του καθημερινού μέγιστου αριθμού αφίξεων θα είναι κρίσιμα θέματα για τις συζητήσεις,” δήλωσε ο Θοδωρής Βόκος, διευθύνων σύμβουλος της Posidonia Exhibitions S.A.

Πηγή: naftemporiki.gr