Karelia Tobacco Company Sustains Steady Growth and Community Commitment

Karelia Tobacco Company Sustains Steady Growth and Community Commitment

Η εταιρεία Karelia Tobacco Company διατηρεί σταθερή πορεία στον θετικό επιχειρηματικό τομέα, ενώ συνεισφέρει στην κοινωνία χάρη στις υγιείς εγχώριες και διεθνείς δραστηριότητές της. Η πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας, Victoria Karelia, επισήμανε ότι η εταιρεία δεσμεύεται σε αξίες και αρχές που διέπουν κάθε πτυχή της λειτουργίας της. Σχεδιάζει και εφαρμόζει μία στοχευμένη και ταυτόχρονα ευέλικτη στρατηγική, επιτρέποντας την προσαρμογή στις εξελίξεις, θεμελιώνοντας την δυναμική πορεία της για τα επόμενα χρόνια. Σημαντική είναι η παρατήρηση της ότι η υγιής επιχειρηματικότητα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, ακόμα και σε περιόδους ευοίωνες.

Η Karelia επενδύει στην ποιότητα και την καινοτομία, διατηρώντας δυνατές σχέσεις με την κοινωνία και υποστηρίζοντας ενεργά φορείς και οργανώσεις που διακρίνονται για τη δράση τους. Παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις, τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις και την αστάθεια στα κόστη ενέργειας και μεταφορών, η απόδοση του ομίλου για το 2023 θεωρήθηκε ικανοποιητική. Υπήρξε αύξηση του τζίρου και διατήρηση της κερδοφορίας σε υψηλά επίπεδα, ενώ ενισχύθηκαν περαιτέρω τα ρευστά διαθέσιμα. Η επενδυτική στρατηγική συνέχισε αδιάλειπτα το 2023, φθάνοντας τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εργοστασίου στην Καλαμάτα με σύγχρονη τεχνολογία.

Για το 2024, προγραμματίζεται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας να επενδύει στην καινοτομία και τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Πηγή: naftemporiki.gr