Νέα Επένδυση της Data4 στην Ελλάδα με Δεξαμενές Δεδομένων στην Αττική

Νέα Επένδυση της Data4 στην Ελλάδα με Δεξαμενές Δεδομένων στην Αττική

Στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του για επέκταση, η Data4 προγραμματίζει την κατασκευή ενός νέου συγκροτήματος κέντρων δεδομένων στην περιοχή της Αττικής (Παιανία) με προϋπολογισμό 300 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2026 ή αρχές του 2027.

Ο Olivier Micheli, Διευθύνων Σύμβουλος της Data4, ανέφερε στη “Ναυτεμπορική” ότι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 18 μήνες και έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες άδειες (αρχαιολογικές, άδειες κατεδάφισης κ.ά.). “Βρισκόμαστε τώρα στη φάση κατασκευής της υποδομής και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει”, δήλωσε.

Η Data4 έχει στόχο να κατασκευάσει δύο κέντρα δεδομένων, τα οποία θα διαθέτουν ισχύ έως 90 MW. “Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός μας έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, συζητάμε με τις τοπικές αρχές για περαιτέρω επενδύσεις στο μέλλον”, πρόσθεσε. Ο CEO επεσήμανε την αξία της ελληνικής αγοράς στον τομέα της ψηφιοποίησης, με προγραμματισμό διπλασιασμού του όγκου μέχρι το 2030.

Σήμερα, η Data4 διαχειρίζεται 35 κέντρα δεδομένων σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο και η Γερμανία, ενώ τώρα εισέρχεται στην Ελλάδα, την οποία χαρακτηρίζει ως “στρατηγικό κόμβο συνδεσιμότητας”. Οι θέσεις που κατέχει η Ελλάδα, συνδέοντας Ευρώπη, Ασία και Αφρική, την καθιστούν ιδανική τοποθεσία για διεθνή έργα συνδεσιμότητας.

Το πρόγραμμα επένδυσης της Data4 στην Ευρώπη φτάνει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030, με στόχο να καταστεί κορυφαίος προμηθευτής κέντρων δεδομένων στην ήπειρο. Ο κύριος στόχος της Data4 είναι “να κατασκευάσει κέντρα δεδομένων και να παρέχει χώρο φιλοξενίας σε εταιρείες κάθε τύπου”.

Πηγή: naftemporiki.gr