Νέος Κύκλος Μεγάλων Επενδύσεων από την GEK TERNA στην Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η GEK TERNA προγραμματίζει να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο μεγάλων επενδύσεων στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Μάνος Μουστάκας, δήλωσε σε συνέδριο για τις Υποδομές και τις Μεταφορές ότι η εταιρεία έχει στρατηγικά τοποθετηθεί σε έναν τομέα όπου διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ο Μουστάκας ανέφερε ότι η GEK TERNA είναι έτοιμη να διεκδικήσει μεγάλη παραχώρηση που θα δημοπρατηθεί στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς έχει την ικανότητα να ελέγξει κάθε ενδεχόμενο ρίσκο που σχετίζεται με το έργο. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία διαθέτει επαρκή κεφάλαια που υπερβαίνουν τα αναμενόμενα έργα στην Ελλάδα και αυτό την οδηγεί να αναζητά ευκαιρίες και εκτός συνόρων.

Αναφερόμενος στις προοπτικές των υποδομών στην περιοχή, τόνισε ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη stabilizantur με αποδεκτές αποδόσεις. Σημείωσε επίσης ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της GEK TERNA πληροί πλήρως τις ανάγκες της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, εστιάζοντας στην αποδοτική δομή και την εξειδίκευση στον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση, την υλοποίηση και τη λειτουργία μεγάλων υποδομών.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της GEK TERNA είναι οι υφιστάμενες ταμειακές ρεζέρβες της μητρικής εταιρείας. Μελλοντικές μερισματικές αποδόσεις από όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή θα ανατεθούν στα επόμενα χρόνια, καθώς και η πρόσθετη ρευστότητα από την πώληση της TERNA ENERGY, θα επιτρέψουν στην εταιρεία να διατηρήσει συνολική επενδυτική ικανότητα που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν ληφθεί υπόψη η δυνατότητα μόχλευσης μέσω δανεισμού, αυτό το ποσό μπορεί να πολλαπλασιαστεί.

Πηγή: naftemporiki.gr