Προκλήσεις και Προοπτικές Τουρισμού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων

Προκλήσεις και Προοπτικές Τουρισμού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων

Ο Γιάννης Χατζής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση της “Ναυτεμπορικής” τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την αναφορά του για το μέλλον, εστίασε στον ανταγωνισμό που προκύπτει από τις χώρες της Μεσογείου. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό από την Τουρκία, ο Χατζής σημείωσε ότι “η Τουρκία απαλλάσσει από φόρους”, ενώ στην Ελλάδα, λόγω των φόρων και τελών, “η χώρα προσφέρει λιγότερο ανταγωνιστικές τιμές”.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις του για το 2025, τόνισε ότι τα “μηνύματα είναι εξαιρετικά” και ότι “το 2025 φαίνεται ότι θα είναι καλύτερο από το 2019”, που υπήρξε η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Για το 2024, επεσήμανε ότι αναμένονται “ευρύτερες οικονομικές στασιμότητες στην Ευρώπη”, με αποτέλεσμα οι πελάτες να γίνονται πιο ευαίσθητοι στις τιμές.

Η σημασία των υποδομών στα τουριστικά θέρετρα δεν μπορεί να παραλειφθεί. Ο Χατζής υπογράμμισε τη θέσφατη αυτή σημασία, εξηγώντας ότι οι υποδομές φέρνουν αύξηση του τουρισμού χωρίς να ασκούν πίεση στους κατοίκους των νησιών. Τέλος, παρατήρησε ότι τα αρνητικά σημάδια για τον ελληνικό τουρισμό θα αρχίσουν να γίνονται πιο συχνά στο μέλλον.

Πηγή: naftemporiki.gr