Πρόοδος στα έργα υποδομής του Ellinikon από την Lamda Development

Πρόοδος στα έργα υποδομής του Ellinikon από την Lamda Development

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στα έργα υποδομής που αναπτύσσει η Lamda Development στο Ελληνικό. Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία, για τον σκοπό αυτό, οι εκσκαφές για τον μεγαλύτερο από τους έργους, την κατασκευή της υπόγειας λεωφόρου Ποσειδώνος μήκους 1,5 χιλιομέτρου, έχουν ολοκληρωθεί κατά 83%. Ο ανάδοχος του έργου είναι η Avax, με προγραμματισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2026.

Σχετικά με τις οδικές εργασίες εντός του πρώην αεροδρομίου, έχει ολοκληρωθεί το 32% της σκυροδέτησης του υπόγειου δρόμου στην περιοχή του εμπορικού κέντρου The Ellinikon Mall. Όλες οι κατασκευαστικές εργασίες των δρόμων αναμένεται να ολοκληρωθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2026. Η ολοκλήρωση των εκσκαφών για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας εντός του Ελληνικού, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2027, αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα. Η Aktor έχει ολοκληρώσει ήδη το 96% των εκσκαφών.

Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο θα διαθέτει 100.000 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμου χώρου (έναντι 90.000 που είχε αρχικά ανακοίνωθεί) και 350 καταστήματα. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, είχαν υπογραφεί μισθωτικές συμφωνίες για το 63% των χώρων, με στόχο αυτό το ποσοστό να φτάσει το 70% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Όσον αφορά το Riviera Galleria, το εμπορικό κέντρο κοντά στη μαρίνα (με 19.000 τ.μ. εκμισθώσιμου χώρου), οι συμφωνίες είχαν φτάσει το 69% μέχρι το τέλος Αυγούστου και αναμένονται να φτάσουν το 80% μέχρι το τέλος του 2024. Το έργο προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2026. Οι εκσκαφές και οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν τον Ιούλιο από την Metka (Metlen Group) και έχει ολοκληρωθεί το 15% του συνολικού όγκου εκσκαφών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι εργασίες αποκατάστασης του εδάφους και των υδάτων έχουν ολοκληρωθεί, με την απομάκρυνση 60.000 τόνων μολυσμένου εδάφους και 25.000 κυβικών μέτρων υπόγειου νερού να έχουν πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένες ολοκληρώσεις μέσα σε αυτό το έτος.

Πηγή: naftemporiki.gr