Public Power Corporation Plans 500 Million Euro Senior Notes Issuance for Expansion Projects

Public Power Corporation Plans 500 Million Euro Senior Notes Issuance for Expansion Projects

Η Public Power Corporation (PPC) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκδώσει ομόλογα συνολικής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, με προθεσμία λήξης το 2031, υπό την προϋπόθεση των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης. Τα έσοδα από αυτή την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση συνεχιζόμενων έργων ανάπτυξης και κεφαλαιακών δαπανών της PPC και θυγατρικών της, καθώς και για την πληρωμή αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με την προσφορά.

Επιπλέον, η PPC σκοπεύει να καταχωρίσει τα ομόλογα στη δημοσία λίστα του Euronext Dublin και να τα εισαγάγει προς διαπραγμάτευση στη Global Exchange Market αυτού, ή σε άλλο κατάλληλο χώρο διαπραγμάτευσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαδικασία προώθησης (roadshow) αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2024. Για την εκδοχή αυτή, οι Citigroup Global Markets Europe AG, Goldman Sachs Bank Europe SE και HSBC Continental Europe ενεργούν ως Κοινές Παγκόσμιες Συντονιστές και Κοινές Φυσικές Βιβλιοθήκες, ενώ οι BNP PARIBAS, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Nomura Financial Products Europe GmbH, Société Générale, Alpha Bank S.A., Eurobank S.A., National Bank of Greece S.A., Optima Bank S.A., Piraeus Bank S.A., Ambrosia Capital Hellas Single Member S.A., AXIA Ventures Group Limited και Euroxx Securities S.A. αναλαμβάνουν ρόλο Κοινών Βιβλιοθηκών στα πλαίσια της προσφοράς.

Πηγή: naftemporiki.gr