Σημαντική Μείωση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Νέα Δημόσια Επένδυση στην Ελλάδα

Σημαντική Μείωση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Νέα Δημόσια Επένδυση στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν μειωθεί από το 40% τον Ιούλιο του 2019 στο 7,5% τον Μάρτιο του 2024. Ο Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στην παράταση του προγράμματος Ηρακλής, το οποίο αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στη μείωση των κακών δανείων.

«Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία στην ΕΕ ώστε να προχωρήσει η επόμενη φάση του προγράμματος Ηρακλής», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αναμένουμε σύντομα θετική ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με παράταση του προγράμματος Ηρακλής κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Επιπλέον, ο Χατζηδάκης εξήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ο οποίος θα αυξήσει το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων της χώρας κατά 900 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτή είναι μία πολύ σημαντική κίνηση, την οποία θέλω να τονίσω», ανέφερε, προσδιορίζοντας ότι το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων θα ανέλθει από 12,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε 13,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr