Στηρίζει το ενδιαφέρον για την πώληση της Nova από ξένους επενδυτές

Στηρίζει το ενδιαφέρον για την πώληση της Nova από ξένους επενδυτές

Η διαδικασία πώλησης της Nova προχωρά, με τις προσδοκίες να υποβληθούν προσφορές από τέσσερις δυνητικούς επενδυτές – δύο αραβικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και δύο αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια – στο τέλος του Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες Searchlight Capital Partners, Warburg Pincus, η Σαουδική Telecom Company και η Etisalat από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζουν τη Nova και την εταιρεία στην οποία ανήκει, United Group. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φάση της ενδελεχούς αξιολόγησης, με την πώληση να μπορεί να έχει αντίκτυπο είτε στις εταιρείες του United Group ξεχωριστά είτε στο σύνολο του Ομίλου.

Η Nova φαίνεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον λόγω του ότι προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, διαδικτύου και pay TV. Σύμφωνα με στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, η διαδικασία πώλησης θα ολοκληρωθεί μόνο εάν οι μέτοχοι της United (BC Partners και Σέρβος επιχειρηματίας Dragan Solak) εξασφαλίσουν την επιθυμητή τιμή, η οποία ξεπερνά τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ (μόνο για τη Nova).

Στο μεταξύ, η Nova εισέρχεται σε μια νέα στρατηγική για την απόκτηση νέων συνδρομητών με μια εμπορική πολιτική που θα αξιοποιεί την αύξηση της ζήτησης μέσω ενός επιδόματος (που αναμένεται να είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές στο άμεσο μέλλον), καθώς και με αναβαθμίσεις στις υπάρχουσες συνδέσεις.

Η διοίκηση της Nova παρουσίασε μια νέα συσκευή 5G, επισημαίνοντας ότι υπάρχει έλλειψη κινητών τηλεφώνων με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή στην αγορά. Ο Chief Marketing Officer της Nova, Μιχάλης Αναγνωστάκος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η συνολική κάλυψη του 5G φθάνει το 95%, ενώ η χρήση αυτού του σύγχρονου δικτύου είναι στο 20%. Αυτό αποδίδεται στη χαμηλή διείσδυση των 5G συσκευών, καθώς η μέση τιμή των 4G συσκευών είναι 164 ευρώ, σε αντίθεση με 595 ευρώ για τις συσκευές που υποστηρίζουν 5G.

Αναφορικά με τη σταθερή τηλεφωνία και την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών προς τα σπίτια και τις επιχειρήσεις (FTTH), ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει 540,000 συνδέσεις και 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2026.

Πηγή: naftemporiki.gr