Στρατηγική Συμφωνία LAMDA DEVELOPMENT και SKITI ENTERPRISES για την Ανάπτυξη του Έλληνα Κοντά στην Εκπαίδευση και τον Εκσυγχρονισμό

Στρατηγική Συμφωνία LAMDA DEVELOPMENT και SKITI ENTERPRISES για την Ανάπτυξη του Έλληνα Κοντά στην Εκπαίδευση και τον Εκσυγχρονισμό

LAMDA DEVELOPMENT ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου πώλησης με την SKITI ENTERPRISES COMPANY LIMITED, που ανήκει στην οικογένεια του πλοιοκτήτη Γιώργου Προκοπίου. Η συμφωνία αφορά την πώληση οικοπέδων μέσα στο Ελληνικό για την ανάπτυξη κατοικιών, γραφείων, καθώς και την έναρξη λειτουργίας εκπαιδευτικού ιδρύματος με διεθνές πρόγραμμα.

Ο συνολικός τίτλος της συναλλαγής φτάνει περίπου τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση της ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την LAMDA DEVELOPMENT. Επιπλέον, η αγοραστική εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος των προγραμματισμένων υποδομών μέσα στα οικόπεδα, το οποίο εκτιμάται στα 150 ευρώ ανά τ.μ.

Ο Γιώργος Προκοπίος ανέφερε ότι “τα κύρια χαρακτηριστικά της επένδυσής μας θα είναι η ευαισθησία μας στον σχεδιασμό των κτηρίων, με σεβασμό στην ελληνική αρχιτεκτονική και στη υπάρχουσα σχεδίαση του έργου, καθώς και η βαθειά πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι η κύρια βάση της προόδου και της αλλαγής στην κοινωνία”. Πρόσθεσε ότι επιθυμούν να συμβάλλουν στην εταιρική φιλοδοξία για τη δημιουργία ενός υποδειγματικού τρόπου ζωής για τους κατοίκους του Ελληνικού, με ανοιχτούς πράσινους χώρους, σε μία «έξυπνη» πόλη που χαρακτηρίζεται από ηρεμία, ενισχύοντας τη διάσταση της περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε ότι “είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα ολοκληρώνουμε το δεύτερο μέρος της στρατηγικής μας συνεργασίας με τον Γιώργο Προκοπίο, έναν από τους πιο καινοτόμους και οραματιστές επιχειρηματίες. Ο Προκοπίος συμμερίζεται τη φιλοδοξία μας για το Ελληνικό, την νέα έξυπνη, πράσινη, σύγχρονη πόλη που ήδη δημιουργούμε”.

Μετά την πρόσφατη πώληση πέντε οικοπέδων για κατοικίες τον Ιούλιο του 2024, αυτή η συμφωνία αναδεικνύει ξανά την αξία του Έργου Ελληνικό. Σημειώνεται ότι τα συνολικά έσοδα από αυτές τις δύο συναλλαγές ακινήτων ανέρχονται σε 226 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό λογιστικό κέρδος ανέρχεται σε 158 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr