Συνεργασία Αστέρι Μαρίνα και Yacht Club του Μονακό για την Πιστοποίηση Αριστείας στον Υδατοκαλλιεργητικό Τομέα

Συνεργασία Αστέρι Μαρίνα και Yacht Club του Μονακό για την Πιστοποίηση Αριστείας στον Υδατοκαλλιεργητικό Τομέα

Astir Marina και το Yacht Club de Monaco έχουν ενισχύσει τη συνεργασία τους με την υπογραφή ενός Μνημονίου Κατανόησης (MoU), στοχεύοντας στην απόκτηση της πιστοποίησης “La Belle Classe Destinations by YCM”. Αυτή η πιστοποίηση καθορίζει ένα πρότυπο αριστείας όσον αφορά την ποιότητα των εγκαταστάσεων, των υπηρεσιών και των εκδηλώσεων που παρέχονται, δημιουργώντας ένα δίκτυο που προάγει την ανάπτυξη βιώσιου yachting σε διεθνές επίπεδο.

Ο Κωνσταντίνος Μίτσιος, Διευθυντής Ανάπτυξης της Astir Marina, δήλωσε: “Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Astir Marina και τη βιομηχανία yachting στην Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες που να πληρούν τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πολύτιμος σύμμαχός μας σε αυτήν την πορεία είναι και ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος από την πρώτη ημέρα υποστήριξε αποφασιστικά αυτό το έργο για να καταστήσει την Astir Marina σημείο αναφοράς για τον τουρισμό στη χώρα μας.”

Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος της συνεχούς στρατηγικής της Astir Palace να αξιοποιήσει την εμπειρία του Monaco στον τομέα του yachting. Από το 2019, όταν άρχισε το φιλόδοξο έργο αναβάθμισης της Astir Marina με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, η Μαρίνα έχει εδραιωθεί ως σημείο αναφοράς για υψηλού επιπέδου έργα. Η Astir Marina συνεργάζεται στενά με τη Société d’Exploitation des Ports de Monaco (SEPM), καλύπτοντας ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό υποδομών, τεχνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και την υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών.

Αναμένεται ότι ο Αστέρας Yacht Club θα ανοίξει τις πόρτες του το 2026, γινόμενος σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της θάλασσας και του yachting, δημιουργώντας μια νέα κοινότητα θαλάσσιων δραστηριοτήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Πηγή: naftemporiki.gr