Θετικές Προοπτικές για τις Ναυτιλιακές Εταιρείες με Ελληνικά Συμφέροντα στην Αγορά

Θετικές Προοπτικές για τις Ναυτιλιακές Εταιρείες με Ελληνικά Συμφέροντα στην Αγορά

Η έρευνα που διενήργησε η “Ναυτεμπορική” αναδεικνύει την εμπιστοσύνη που δείχνει η αγορά προς τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των 27 εισηγμένων εταιρειών στον τομέα της ναυτιλίας, οι οποίες είναι καταχωρημένες στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης (NYSE και NASDAQ), καταγράφουν συστάσεις “Αγορά” ή “Ισχυρή Αγορά” από τις διεθνείς πιστοληπτικές αρχές.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση αυτών των 27 εταιρειών στις ΗΠΑ υπερβαίνει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση σχεδόν 60% σε ετήσια βάση, επηρεάζοντας θετικά τις μετοχές τους. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι περισσότερες από τις εισηγμένες εταιρείες προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις όσον αφορά την αξία της επιχείρησης σε σχέση με το EBITDA (EV/EBITDA).

Για παράδειγμα, η Danaos Corporation ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο του 2024 με 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια συμβατικών εσόδων και 372 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Η μετοχή της διαπραγματεύεται στα 84.42 δολάρια. Σημαντικές επιδόσεις παρουσιάζει και η Dynagas LNG Partners, η οποία διατηρεί σύσταση “Ισχυρή Αγορά” και στόχο τιμής τα 4.5 δολάρια, με καθαρά κέρδη 10.7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Tsakos Energy Navigation (TEN) επιβεβαιώνει στην αγορά την ισχυρή της παρουσία, με καθαρά κέρδη 130.4 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο εξάμηνο και στόχο τιμής 29.5 δολαρίων. Σε ό,τι αφορά τη Navios Maritime Partners, οι επενδυτές εκφράζουν προτίμηση με σύσταση “Ισχυρή Αγορά” και στόχο τιμής 80 δολαρίων.

Οι εισηγμένες εταιρείες Eurodry και Euroseas διατηρούν και αυτές σύσταση “Ισχυρή Αγορά”, ενώ η Eurodry διαπραγματεύεται στα 19.57 δολάρια. Σημαντική αναφορά έχει και η Stealthgas, της οποίας η μετοχή έχει σύσταση “Ισχυρή Αγορά” και διαπραγματεύεται στα 6.40 δολάρια.

Η Safe Bulkers, που διαχειρίζεται 46 bulk carriers, έχει εκδώσει σύσταση “Αγορά” και στόχο τιμής 5.97 δολαρίων, με τη μετοχή της να διαπραγματεύεται στα 4.45 δολάρια. Εντυπωσιακή είναι και η Star Bulk Carriers με σύσταση “Αγορά” και στόχο 25.1 δολαρίων, πάνω από τα 20.4 δολάρια της τρέχουσας τιμής της.

Αξιοσημείωτη είναι η Okeanis Eco Tankers Corp., που διατηρεί σύσταση “Ισχυρή Αγορά” και η μετοχή της διαπραγματεύεται στα 31.94 δολάρια. Σημαντική ήταν η κερδοφορία της Imperial Petroleum, η οποία επίσης έχει σύσταση “Ισχυρή Αγορά”.

Η Capital Clean Energy Carriers Corp CCEC φιλοδοξεί να γίνει ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης LNG carriers στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, με στόλο 20 πλοίων. Η Globus Maritime Limited διαπραγματεύεται με σύσταση “Ισχυρή Αγορά” και τρέχουσα τιμή 1.81 δολάρια, ενώ η Global Ship Lease, που έχει στην κατοχή της 68 container ships, διαπραγματεύεται με σύσταση “Αγορά” και μετοχή στα 25.03 δολάρια.

Τέλος, η Pyxis Tankers διατηρεί σύσταση “Αγορά” με στόχο τιμής τα 10 δολάρια.

Πηγή: naftemporiki.gr