Ο Υπουργός Οικονομικών έκανε ειδική αναφορά στους 450 πολίτες και επιχειρήσεις που συνέβαλλαν με τις δωρεές τους στη μάχη κατά του κορονοϊού και με τις οποίες θα αγοραστούν 10 νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ.

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση τόσο στον υγειονομικό όσο και στον οικονομικό τομέα ο Υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρά την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ το σύστημα άντεξε, έχοντας καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Χ. Σταϊκούρας, επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών ότι βρίσκεται δίπλα στο υπουργείο Υγείας στη μάχη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης ενώ, επεσήμανε πως σε σχέση με το 2019 έχουν γίνει 10.000 περισσότερες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, 12.000 μονιμοποιήσεις ιατρών και υπερδιπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική αυξήθηκαν σε 389 από 229.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στους 450 πολίτες και επιχειρήσεις που συνέβαλλαν με τις δωρεές τους στη μάχη κατά του κορονοϊού, διαβεβαιώνοντας ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την αγορά 10 ασθενοφόρων που θα διατεθούν μέσω του ΕΚΑΒ, σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά ο Υπουργός τόνισε για την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση διανομής του ακινήτου του Ελληνικού και η οποία αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ σήμερα:

1ον. Δρομολογούνται οι διαδικασίες, ώστε οι δωρεές, συνολικού ύψους 500.300 ευρώ, που κατέθεσαν, από τον περασμένο Απρίλιο, πολίτες και επιχειρήσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση του COVID-19, να αξιοποιηθούν για την προμήθεια 10 ασθενοφόρων.

Ασθενοφόρα τα οποία θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θα μας διαβιβάσει το ΕΚΑΒ, και θα παραδοθούν από τον Υπουργό Οικονομικών στον Υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ – Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και Μακεδονίας – θα λάβουν από δύο ασθενοφόρα η καθεμία.

Με την πρωτοβουλία αυτή, το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει ότι, παράλληλα με τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσα από ένα ευρύ πλέγμα μέτρων, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Ως Υπουργός Οικονομικών, ευχαριστώ θερμά τους περισσότερους από 440 πολίτες και επιχειρήσεις που, υπό ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες, συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην κοινή, κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της.

Πηγή: patrastimes.gr