Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού.

«Το παραλλαγμένο στέλεχος είναι το Δέλτα που είναι διαβόητο στην Ινδία και εντοπίζεται όλο και περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα παραλλαγμένο στέλεχος που προκαλεί σημαντική ανησυχία» δήλωσε ο Μπρετ Σάτον, αρχίατρος στη Βικτόρια, σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.

Ο ίδιος είπε ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος δεν συνδέεται με κάποια αλληλουχία περιστατικών μόλυνσης στην Αυστραλία από την καραντίνα των ξενοδοχείων ή οπουδήποτε αλλού.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μέχρι στιγμής δύο περιστατικά μόλυνσης στη Βικτόρια έχουν εντοπιστεί με το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα που προκαλεί ανησυχία, καθώς είναι πιθανόν το στέλεχος του κορονοϊού που προκάλεσε το τελευταίο καταστροφικό κύμα της εξάπλωσης της COVID-19 στην Ινδία.

«Προκαλεί ανησυχία γιατί δεν συνδέεται με άλλα περιστατικά μολύνσεων, αλλά εξετάζουμε όλες τις αρχικές επαφές (…) και εξετάζουμε το πού μπορεί να έγινε η μόλυνση», εξήγησε ο Σάτον.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα εντοπίστηκε σε δύο μέλη μιας οικογένειας που ταξίδεψαν στη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία πριν από δύο εβδομάδες, ενώ είναι πιθανόν να είχαν ήδη μολυνθεί. Τα ίδια μέλη της οικογένειας επισκέφτηκαν αρκετές δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες στα νότια της ίδιας πολιτείας.

Νωρίτερα, η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας ανέφερε σήμερα μία μικρή αύξηση στα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 που μεταδόθηκαν τοπικά.

Η πρωτεύουσα της, η Μελβούρνη, βρίσκεται ήδη στην παράταση lockdown, που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση του τελευταίου ξεσπάσματος εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι αρχές της ίδιας πολιτείας αποφάσισαν την Τετάρτη, την παράταση του λοκντάουν στη Μελβούρνη για μία ακόμη εβδομάδα μέχρι τη 10η Ιουνίου, αλλά προχώρησαν σε άρση μερικών περιορισμών σε άλλες περιοχές της πολιτείας.

Η Βικτόρια ανέφερε σήμερα τέσσερα νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 που μεταδόθηκαν τοπικά, έναντι τριών περιστατικών που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα, με το συνολικό αριθμό των περιστατικών από το τελευταίο ξέσπασμα να έχει αυξηθεί σε 65.

Πηγή: patrastimes.gr