Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης της COVID-19 για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της εβδομάδας, μετά τον εντοπισμό ενός 26χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τις αρχές να θέσουν περιορισμούς στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία, αλλά και στα κέντρα που φιλοξενούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Το άτομο που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, έπασχε από την COVID-19 για μία εβδομάδα, αλλά παρέμεινε κυρίως σε απομόνωση στο σπίτι του από τη Δευτέρα και αφού παρουσίασε συμπτώματα, σύμφωνα με την τοπική πρωθυπουργό του Κουίνσλαντ Αναστάζια Παλασέι.

Οι επισκέπτες θα απαγορευτούν από σήμερα στα νοσοκομεία και στους οίκους ευγηρίας στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μπρισμπέιν, καθώς οι αρχές παροτρύνουν τους κατοίκους της πόλης να φορέσουν μάσκες στους κλειστούς χώρους, αλλά και όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

«Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να έχουμε περισσότερους περιορισμούς, αλλά αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη της κατάστασης τις επόμενες 24 και 48 ώρες» δήλωσε στους δημοσιογράφους, η Ζανέτ Γιανγκ, αρμόδια αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας. Υγειονομικές προειδοποιήσεις εκδόθηκαν για εμπορικά κέντρα, ένα ιταλικό εστιατόριο, αλλά και υπεραγορές που εκτέθηκαν στον ιό, καθώς οι αρμόδιοι αξιωματούχοι σπεύδουν να ιχνηλατήσουν την πηγή της μόλυνσης.

Η εφαρμογή των μέτρων περιορισμού, οι κανόνες αποστασιοποίησης, αλλά και τα συστήματα ταχέως εντοπισμού των κρουσμάτων βοήθησαν την Αυστραλία να αντιμετωπίσει νέες συρροές. Η χώρα έχει αναφέρει άνω των 29.200 περιστατικών μόλυνσης και 909 θανάτους, από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: patrastimes.gr