Τα πραγματικά κρούσματα είναι έως και 50 φορές περισσότερα κάθε μέρα. Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη καταγραφή τους.
Μεγάλη είναι ανησυχία για τα νέα κρούσματα κάθε μέρα στην Ελλάδα, μετά τις εκτιμήσεις ειδικών ότι στην πραγματικότητα τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού είναι πολλά περισσότερα, καθώς πολλοί που δεν έχουν συμπτώματα δεν καταγράφονται.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, «έχουμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού, μεγαλύτερη απ’ όσο έχει εκτιμηθεί. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα» τόνισε.

Ο καθηγητής εξήγησε πως κατά την εκτίμηση του τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη καταγραφή τους.

«Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζω ότι είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μια μέρα» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του ιού αυτού είναι πολύπλοκα», σημείωσε, προσθέτοντας πως άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζαμε την περίοδο Μάρτιου- Απριλίου όταν γέμιζαν οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τώρα που ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η μετάδοση του κορονοϊού και πιθανότατα εντελώς άλλα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Πηγή: patrastimes.gr