Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, η οποία σχετίζεται όπως είπε και με την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, ενώ ανακοίνωσε ότι μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής–  ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Ο ίδιος, αφού αναφέρθηκε στο νέο επιδημιολογικό χάρτη, τόνισε ότι στην Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο στην Κρήτης έχει τριπλασιαστεί και στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο και Σαντορίνη, ενώ εφταπλάσια κρούσματα εντοπίζονται στην Πάρο.

Από το Σάββατο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε αυτές τις έξι περιοχές στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει να κάνουν ένα self και ένα rapid τεστ την εβδομάδα. Όπως τόνισε οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό, εστίαση, πλοία και κατασκηνώσεις θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ, ένα self test και ένα rapid test. 

Ακόμα δεν απέκλεισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά όπως ανέφερε έχουμε τη δυνατότητα να τα αποφύγουμε, τηρώντας με προσοχή όλα τα μέτρα.

Πηγή: patrastimes.gr