Σε εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera που βρίσκεται στα κτίρια πάνω από το λιμάνι των Χανίων στο λόφο Καστέλι προχώρησε η αστυνομία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Λίγο πριν τις 6 το πρωί, οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στο λόφο αποκλείστηκαν από την κυκλοφορία και η πρόσβαση απαγορεύτηκε, με δυνάμεις των ΜΑΤ να παρατάσσονται και να κλείνουν τα στενά. Λίγο πριν τις 10 το πρωί ωστόσο σημειώθηκαν επεισόδια όταν συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποχώρηση ομάδας οχημάτων της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη το κτήριο ήταν ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εδώ και 15 χρόνια ενώ με την εκκένωσή του ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης.

screen-10.52.00[05.09.2020]

Στη διασταύρωση των οδών Κανεβάρω και Αγίου Μάρκου, όπου οδηγεί στην πλατεία έξω από τα κτίρια, είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για να διαμαρτυρηθούν.

Οι πρώτες πληροφορίες του «zarpanews.gr», κάνουν λόγο για 15-20 άτομα να βρίσκονται εντός της κατάληψης κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την κατάληψη απομακρύνθηκαν σε πρώτη φάση μετανάστες που φιλοξενούνταν εντός του κτηρίου.

Πηγή: patrastimes.gr