Ενταση δημιουργήθηκε προς στιγμή στο Σύνταγμα, όταν πέρασε από μπροστά η πορεία των μαθητών και των καθηγητών, καθώς εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες προς τη Βουλή με τους αστυνομικούς να απαντούν με κροτίδες κρότου λάμψηςχημικά και δακρυγόνα. Τα επεισόδια διήρκησαν λίγα λεπτά και ευτυχώς δεν γενικεύτηκαν.

Η κατάσταση δεν εκτραχύνθηκε, καθώς η κεφαλή της πορείας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατέβηκε την οδό Πανεπιστημίου και συνέχισε προς την Ομόνοια όπου και θα διαλυθεί.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

slll.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
syl.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίεςμαθητέςφοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων. Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, έχει αποκατασταθεί. Συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που μετέχουν σε καταλήψεις τοπικών σχολείων.

epei.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
epeis.jpg
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store

Πηγή: patrastimes.gr