Δύο τσουχτερά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Αστυνομία στην ορεινή Ξάνθη, για «συνωστισμό» σε γαμήλια γλέντια.

Η πρώτη καμπάνα αφορά τον οικισμό του Εχίνου – ο οποίος είχε τεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς ολικής καραντίνας –  όπου η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ σε διοργανωτή γάμου (συγγενικό πρόσωπο των νεόνυμφων) καθώς διαπιστώθηκε πως στο γλέντι βρίσκονταν επιπλέον 100 άτομα από το επιτρεπόμενο όριο. Στη δεύτερη περίπτωση που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες τις Αστυνομικές Αρχές της Ξάνθης, βεβαιώθηκε και νέο πρόστιμο σε γάμο στην ορεινή ζώνη, για αντίστοιχες παραβάσεις. Συνολικά πρόκειται για τσουχτερά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ τα οποία καλούνται πλέον να πληρώσουν οι διοργανωτές των γαμήλιων εκδηλώσεων.

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της ορεινής Ξάνθης, όπως σε οικισμούς μέσα στην πόλη όπου κατοικούν Ρομά και στο Δροσερό.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως την ίδια στιγμή τελούνται γάμοι στον Εχίνο όπου ακολουθούνται κατά γράμμα οι σχετικές οδηγίες και τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τον προβλεπόμενο αριθμό καλεσμένων αλλά και τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας.

Πηγή: patrastimes.gr