Αυστηρό μήνυμα προς όσους σκέφτονται παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, να διοργανώσουν εν κρυπτώ πανηγύρια ακόμα και υπαίθρια γλέντια, στέλνει με δήλωσή του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος, Απόστολος Μαρτζάκλης.

Η παρέμβαση του επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα, έρχεται τη στιγμή που στις Αρχές τις τελευταίες ώρες έχουν περιέλθει πληροφορίες ότι σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στους άλλους νομούς της περιφέρειας, κάποιοι κόντρα στο νόμο επιθυμούν να διοργανώσουν πανηγύρια και γλέντια, που απαγορεύονται ρητά τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με τις προ ημερών ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργών, με φόντο την έκρηξη στα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως εξάλλου είχε αναφέρει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς χώρους έως 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι χωρίς τη γνωστή… επικοινωνιακή καμπάνια που έχουμε συνηθίσει για διεξαγωγή πανηγυριών (αφίσες, πανό κλπ) θα επιχειρήσουν να «σπάσουν» το νόμο. Πλην όμως η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι εκεί…

«Στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσοι σκέφτονται κάτι τέτοιο καλύτερα να το ξεχάσουν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία να δείξει την παραμικρή ανοχή στους παραβάτες. Οι έλεγχοι από την πλευρά των Υπηρεσιών μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά θα εντατικοποιηθούν. Δεν χωρά καμία άλλη ερμηνεία στη νομοθεσία» δήλωσε στη «Σ» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Μαρτζάκλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ώρες επιχειρηματίας σε παραθαλάσσια περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, κλήθηκε από τις τοπικές Αρχές για να δεχθεί συστάσεις καθώς στο κατάστημά του ετοίμαζε γλέντι με γνωστά ονόματα από το χώρο του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι συστάσεις φαίνεται πως έπιασαν τόπο και λίγες ώρες πριν η «Σ» κλείσει την ύλη του σημερινού φύλλου, η διεύθυνση του καταστήματος ανακοίνωσε την ακύρωση του γλεντιού, που ήταν προγραμματισμένο για χθες το βράδυ (και ως συνήθως θα ολοκληρώνονταν σήμερα τα ξημερώματα).

Σε κάθε περίπτωση οι τοπικές αστυνομικές Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση για να προλάβουν «πανηγύρια», που δυνητικά θα μπορούν να εξελιχθούν σε… πάρτι κορονοϊού.

Πηγή: patrastimes.gr