Έκπληκτοι έμειναν οι άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όταν έκαναν έλεγχο σε δυο μικρά βαν τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, αλλά βρέθηκαν υπέρβαρα και ακινητοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Μόλις τα άνοιξαν, αντίκρισαν στο εσωτερικό τους συνολικά 96 ζώα, 75 σκυλιά και 21 γάτες, τα οποία διαπιστώθηκε πως θα μεταφέρονταν στην Γερμανία για υιοθεσία! Μάλιστα, ήταν όλα εμβολιασμένα και εφοδιασμένα με τα ειδικά τσιπάκια εντοπισμού και προέρχονταν από καταφύγια αδέσποτων διάφορων Δήμων της χώρας.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα για υιοθεσία που εκδίδονται από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιφερειών από τις οποίες προέρχονταν. Έτσι, σύμφωνα με το “thespro.gr”, παραμένουν στα βαν τα οποία διαθέτουν κλιματισμό, ώσπου να τα παραλάβουν οι Δήμοι που έχουν κληθεί από το Λιμεναρχείο.

Οι λιμενικοί σχημάτισαν δικογραφία για παράνομη εξαγωγή ζώων σε βάρος δύο ανδρών και δύο γυναικών, που θα μετέφεραν τα ζώα στο εξωτερικό και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Πηγή: patrastimes.gr