Αύξηση Εσόδων και Στρατηγικές Εξαγορές Ενισχύουν την Αναπτυξιακή Πορεία της THEON

Αύξηση Εσόδων και Στρατηγικές Εξαγορές Ενισχύουν την Αναπτυξιακή Πορεία της THEON

Στο 9μηνο του 2024, η THEON κατέγραψε αύξηση εσόδων 92,3%, φτάνοντας τα 222,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσαρμοσμένες κερδοφορίες προ τόκων και φόρων (Adjusted EBIT) αυξήθηκαν κατά 115,3%. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε περιθώριο κερδοφορίας 22,7%, έναντι 20,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Η εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των ετήσιων στόχων της για έσοδα 330-350 εκατ. ευρώ.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ, γεγονός που ενισχύει την προβλεψιμότητα για τις μελλοντικές επιδόσεις της. Η THEON συμμετέχει ενεργά σε διαγωνισμούς για συστήματα νυχτερινής όρασης και εξοπλισμό στρατιωτικών εφαρμογών, με συνολική αξία που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Οι εν λόγω παραγγελίες αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις πωλήσεις της στο μέλλον.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις, όπως η εξαγορά της Harder Digital και μια μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με την Exosens τον Σεπτέμβριο του 2024. Αυτές οι κινήσεις αποσκοπούν στη διαφοροποίηση και ενίσχυση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, με σκοπό να επαναλάβει την επιτυχία που έχει ήδη γνωρίσει στα φορητά συστήματα.

Ο CEO της THEON, Κρίστιαν Χατζημηνάς, δήλωσε ότι οι πρόσφατες επιτυχίες ενισχύουν την πεποίθηση της εταιρείας για τη διατήρηση της αναπτυξιακής της πορείας στο 2025, με συνεχείς διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων μέσω της συνεργασίας με εξωτερικούς ειδικούς και των εσωτερικών ομάδων Έρευνας & Ανάπτυξης αποτελεί στρατηγική που η THEON ακολουθεί, με επένδυση 10 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί στους επόμενους 15 μήνες.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, η καθαρή ταμειακή θέση της THEON ανήλθε σε 35,9 εκατ. ευρώ, με την καθαρή κεφαλαιακή κίνηση να αυξάνεται κατά 15,9% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι κεφαλαιακές δαπάνες της εταιρείας ανήλθαν σε 11,5 εκατ. ευρώ και αναμένονται ελαφρώς αυξημένες για το 2024.

Η εταιρεία προγραμματίζει ελέγχους δέουσας επιμέλειας για τις μελλοντικές εξαγορές και επενδύει στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Το πρώτο πρωτότυπο προβλέπεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2025, αναμένοντας την υλοποίηση των έργων να επηρεάσει θετικά τις πωλήσεις από το 2026 και μετά.

Πηγή: naftemporiki.gr