Αισιοδοξία για την πώληση του ομίλου Avramar με τρεις δεσμευτικές προσφορές

Αισιοδοξία για την πώληση του ομίλου Avramar με τρεις δεσμευτικές προσφορές

Αισιόδοξες προοπτικές διαγράφονται για το μέλλον της Avramar, καθώς οι τρεις ενδιαφερόμενες πλευρές φαίνεται ότι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές. Οι υποψήφιοι επενδυτές περιλαμβάνουν την ισπανική Atitlan, την Aqua Bridge Group από τα Εμιράτα και το ελληνικών συμφερόντων επενδυτικό κεφάλαιο Diorasis, που είναι βασικός μέτοχος της Philosofish.

Η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έκλεισε το απόγευμα της Παρασκευής, καταρρίπτοντας την αρχική εκτίμηση ότι θα τελείωνε νωρίτερα. Πηγές που παρακολουθούν την κατάσταση επισημαίνουν ότι η υποβολή προσφορών είναι ένα θετικό βήμα, ιδίως αφού υπήρχε ενδεχόμενο να μην υπάρξει καμία προσφορά.

Τώρα οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν τις επόμενες 15-20 ημέρες για να αναδείξουν τον προτιμητέο επενδυτή, με την πρώτη αξιολόγηση των πιστωτικών ιδρυμάτων να προγραμματίζεται για την ερχόμενη Πέμπτη. Εάν τηρηθεί το τρέχον χρονοδιάγραμμα, η Avramar θα έχει αλλάξει χέρια μέχρι το τέλος του 2024. Υπάρχει ισχυρή επιθυμία απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Ένα από τα κύρια ζητούμενα στις προσφορές είναι το μέγεθος του «κουρέματος» που αποζητούν οι υποψήφιοι για το χρέος, το οποίο εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα μισό δισ. ευρώ. Παράλληλα, το επιχειρηματικό σχέδιο που συνοδεύει κάθε προσφορά θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αξιολόγηση, καθώς η ανακάλυψη της βέλτιστης βιώσιμης επιλογής είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ομαλής συνέχειας του κορυφαίου παίκτη στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το θέμα εάν ο επιλεγμένος επενδυτής θα χρειαστεί να παραχωρήσει μονάδες για λόγους ανταγωνισμού και αν η εξυγίανση της Avramar θα πραγματοποιηθεί μέσω δικαστικής διαδικασίας ή αν θα βρεθεί κάποια εναλλακτική λύση που θα προστατεύει τα πιστωτικά ιδρύματα σε σχέση με την απομείωση του χρέους.

Πηγή: naftemporiki.gr