Ανάκαμψη της Quest Συμμετοχών με ισχυρές επιδόσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανάκαμψη της Quest Συμμετοχών με ισχυρές επιδόσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η μετοχή της Quest Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαπραγματεύεται με αυξανόμενο ενδιαφέρον, προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας ανάμεσα στις σημερινές ρευστοποιήσεις. Η πρόσφατη συμφωνία πώλησης της θυγατρικής ACS Courier, η οποία φέρνει επενδυτικά πλεονεκτήματα, είναι καθοριστική για την άνοδο της εταιρείας.

Μετά τη συμφωνία για την πώληση του 20% της ACS Courier στην GLS (General Logistics Systems) αντί 74 εκατ. ευρώ, η Quest αποτιμάται τώρα στα 621 εκατ. ευρώ. Ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το υπόλοιπο 80% σε χρονικό διάστημα 12 ή 24 μηνών, με ελάχιστο τίμημα τα 296 εκατ. ευρώ. Αυτό καταδεικνύει ότι η συνολική αποτίμηση της ACS φτάνει τα 370 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της Quest ενισχύεται κατά 4,5%, φτάνοντας τα 5,8 ευρώ, με την προοπτική να αγγίξει το ψυχολογικό όριο των 6 ευρώ. Πιο πριν, η άνοδος αυτή είχε αγγίξει το 8%, με το ιστορικό υψηλό να εντοπίζεται στα 6,7 ευρώ από τον Ιούλιο του 2023. Οι συναλλαγές μέχρι τώρα έχουν φτάσει τα 143.294 τεμάχια, αξίας 842.106 ευρώ, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο ημερήσιο τζίρο των 202.015 ευρώ.

Η Quest δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα των ταχυμεταφορών. Πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά του 70% της Μπενρουμπή Α.Ε., επεκτείνοντάς την και στον τομέα των οικιακών συσκευών. Οι δραστηριότητες της περιλαμβάνουν πλέον Εμπόριο Προϊόντων Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνίες, Κλιματισμό, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Υπηρεσίες Πληροφορικής και Πράσινη Ενέργεια.

Στο πλαίσιο των οικονομικών αποτελεσμάτων, για το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 620 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Τα EBITDA ήταν 41,6 εκατ. ευρώ (+7,2%) και τα καθαρά κέρδη 20,2 εκατ. ευρώ (-3%). Για την ACS Courier, τα αποτελέσματα δείχνουν αύξηση στον τζίρο κατά 5,4%, φτάνοντας τα 76 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ανέρχονται στα 12,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 7,9 εκατ. ευρώ.

Η παρούσα κατάσταση αναδεικνύει τη σημαντική αξία της Quest και την διαφαινόμενη δυναμική της στην αγορά, η οποία φαίνεται να συνεχίζει να προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πηγή: naftemporiki.gr